Zaanse houtbouw

Gedetailleerde nieuwbouw van authentieke Zaanse huizen

R. Jonker restauratie & molenonderhoud heeft zich gespecialiseerd in gedetailleerde nieuwbouw van authentieke Zaanse huizen. De door ons opgedane ervaring in de restauratie van de typische Zaanse houtbouw zetten wij in bij het bouwen van uw nieuwe ‘oude’ huis.

Houtskelet bouw

De bouw van een nieuw authentiek Zaans huis start met het houtskelet, dat bestaat uit gebinten, korbelen, trekbalk en sporenkap. De monumentenbouwers van R. Jonker restauratie & molenonderhoud hebben zich gespecialiseerd in het vervaardigen van het traditionele houtskelet op basis van de oude technieken.

Casco bouwen

Als het houtskelet gemaakt is, kunnen de buitenwanden tegen het huis aangezet worden en de dakpannen op het dak gelegd worden. Uw huis wordt keurig wind- en waterdicht opgeleverd, zonder dat de wanden, plafonds, vloeren, technische installaties en isolatie zijn aangebracht.
Bij casco bouwen van een Zaans houten huis maakt u gebruik van onze expertise, maar kunt u zelf ook de handen uit de mouwen steken.

Sleutelklaar

Als u kiest voor casco bouwen, dan komt het erg van pas om over twee rechterhanden, technische kennis en inzicht te beschikken. Mocht u hierover twijfelen, dan is het wellicht verstandiger om te kiezen voor ‘sleutelklaar’ bouwen. Wij ontzorgen u hierbij volledig. Bij het sleutelklaar bouwen wordt alles geregeld en gebouwd: de fundering, het houtskelet, de buitenwanden, binnenwanden, isolatie, sanitair, elektra enzovoort.
Uiteraard valt te bespreken wat u zelf wil doen en wat u door ons wil laten doen. Wel handig maar geen klusser? We bekijken samen wat u wel aandurft en de rest wordt voor u gedaan. Neem gerust contact op of maak meteen een afspraak. We vernemen graag van u.